2016 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Antienos troškinys su džiovintais obuoliais

Senas ir labai gardus šeimos receptas,puikiai tinkantis savaitgalio pietums.Antiena troškinta obuolių sultyse tampa saldžiarūgštė ir minkšta.


2  porcijos
gaminimui 60 min.

1 pakuotė ''Lapino puota'' šviežių ančiukų kulšelių
2 morkos
sauja džiovintų obuoliukų
obuolių sulčių
keli v.š. marinuotų mažųjų svogūnėlių
2 skiltelės česnako
2 v.š. miltų
druskos
maltų juodų pipirų
cukraus
lauro lapas

1.Antie kulšeles nukauliname.Mėsą paliekame su oda ir riebalais ir supjaustome  apie 5 cm dydžio kubeliais.Kaulų neišmeskite ,jie taip pat dalyvaus troškinio gamyboje.
2.Mėsą dedame į plastikinį maišiuką ,barstome druska ,pipirais ,beriame miltus ir uždarę maišiuką išpurtome ,kad mėsa iš visų pusių pasidengtų miltais.
3.Viską darome tame pačiame troškintuve, kuriame gaminsime troškinį.Gerai įkaitintuose riebaluose kepiname miltuotus mėsos gabaliukus.Mėsa turi apskrusti.Apkepintą antieną atidedame.Riebalus paliekame.
4.Į tą patį troškintuvą dedame svogūnėlius,beriame truputį cukraus ,pakepiname ,dedame stambiai smulkintas morkas ,česnaką , obuoliukus ,truputį druskos ir dar šiek tiek viską pakepiname.
5.Į apskrudusias daržoves pilame obuolių sultis ir užviriname.Dedame mėsą ,kaulus ,lauro lapą.Antiena turi būti panardinta sultyse.Troškiname ant žemos ugnies apie 1 val. iki troškinys sutirštės ir dalis sulčių nugaruos.
Tinka valgyti su juoda duona ar bulvėmis .Mes pirmenybę teikiame duonai ir tik juodai .Tobulas derinys .Skanių ir malonių akimirkų :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą