2014 m. balandžio 18 d., penktadienis

Velykų kiškučiai

                                                                                                                   Mano puslapis Facebooke čia
Mieli ,gražūs ,skanūs tikras džiaugsmas mažyliams ir mums :) Iš šio tešlos kiekio iškepiau 15 kiškučių 14 cm. aukščio.

Reikės:
90 g. kambario temperatūros sviesto
180-200 g. miltų
60 g. cukraus
1 kiaušinis
žiupsnelį vanilinio cukraus


Sviestą išsukame su cukrumi,įmušame kiaušinį ,įmaišome miltus ir suminkome tešlą.Tešlą dedame 30 min., ar ilgiau , į šaldytuvą.Iškočiojame kuo plonesnį  tešlos lakštą ir formele išspaudžiame kiškučius.Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į 200 * C  įkaitintą orkaitę apie 10 min.Atvėsintus kiškučius dekoruojame pagal kiekvieno fantaziją.Man labai patiko idėja iš čia .Jeigu bandysite šį  variantą  jums tereikės suformavus kiškį  įdėti riešutą ar saldainiuką ir užlenkti kiškio letenėles .Mano kiškio letenėlės buvo trumpesnės ,dėl to kepant kai kurių jos išsitiesino :) Bandžiau įdėti saldainį ,kurio viduje riešutukas ir šokoladas ,tai saldainiukai truputį įtrūko ,bet nesutirpo ,labai sutirpusius pakeičiau kitais ,kol sausainiai buvo šilti jie puikiai prilipo :)  Na ką gi visai mieli kiškučiai :) Gražaus švenčių laukimo ir skanaus !!!



5 komentarai:

  1. Labai gražūs tavieji! O spalvotus kiaušinius iš ko gaminai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. A, saldainukai ten, aš tai galvoju gal tiem kiaušinukams tiesiog dalį tešlos nudažyt maistiniais dažais, nes šiandien vėl kepsiu ir norisi kažko spalvoto.

      Panaikinti
  2. Ačiū :) saldainiukus dėjau ,su migdolais nesigavo ,visi išsitiesino ,o su saldainiais tai letenėlės prilipo ,tiesa dalį saldainiukų pakeičiau ,nes sutrūko :) galima ir tešlą nudažyti ,tikrai įdomu kaip atrodytų :) Živile, ačiū už idėją ,fainuoliai tie kiškiai ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nėr už ką ;) Jo, rankytės kiek per trumpos, dėl to prie riešuto ir neprilipo, bet su saldainukas labai gražiai atrodo ir žaismingai!

      Panaikinti