2013 m. liepos 22 d., pirmadienis

Cannelloni su Ricotta sūriu ir špinatais


12   Cannelloni makaronų :

Įdarui:
250 g. šaldytų špinatų 
250 ml. Ricotta sūrio
sauja tarkuoto Parmezano ( tinka Džiugas)
pipirų ,druskos ,česnakų ,raudonėlio,muskato riešuto

Pomidorų padažui:
1 maža skardinė konservuotų pomidorų ( 400 ml.)
česnako ,baziliko ,druskos (jeigu pomidorai nesūdyti ,žiūrėkite sudėtį )

Grietinėlės padažui :
250 ml. riebios grietinėlės
sauja tarkuoto Parmezano 
100 g. Mocarelos sūrio
1 didelio pomidoro


Kelias skilteles česnako susmulkiname ir apkepiname kartu su raudonėliu ir truputį patarkuoto muskato riešuto.Atitirpintus špinatus sumaišome su Ricotta ,dedame Parmezaną , kepintus prieskonius ,pipirus ,druską ir viską išmaišome.Pomidorams kepiname kelias skilteles česnako , pridedame baziliko,jeigu reikia druskos ir pakepinę išmaišome su pomidorų mase.Išplakame grietinėlę ,dedame sūrį ir išmaišome.Špinatų ir Ricottos mase įdarome makaronus.Į pasirinktą karščiui atsparų indą pilame pomidorų masę ,ant viršaus rikiuojame makaronus , pilame grietinėlę ir apdėliojame Mocarela sūriu ir pomidorų puselėmis. Kepame 180 % orkaitėje 30-35 min. Tik iškepus nepjaustykite ,truputį pakentėkite, turi susistovėti ,išimkite iš orkaitės ir palaukite 20 min. :) Aš dariau du sluoksnius iš 24 Cannelloni ,tai produktus reikia daugint iš 2 ,bet patarimas būtų kepti atskiruose induose ,vienu sluoksniu ,gaunasi skaniau ;) Skanaus !!!





Mano Facebook puslapis : čia

šaltinis knyga   ''Gaminame su Oliveriu ''

2 komentarai: