Labai gardus,kvapnus pyragas kurio nereikia kepti.Šį pyragą drąsiai galima vadinti tortu 😊 Darbelio yra ,bet skonis vertas visų jūsų pastangų.
Reikės :
180 g šokoladinų sausainių ( Gaidelio tipo)
360 g šviesių sausainių ( Gaidelio tipo )
Karameliniam sluoksniui :
0,5 ind. Rududu
citrinos sulčių pagal poreikį
0,5 ind. Rududu
citrinos sulčių pagal poreikį
Braškių želė:
500 ml smulkintų šviežių braškių su cukrumi
1,5 v.š. želatinos
500 ml smulkintų šviežių braškių su cukrumi
1,5 v.š. želatinos
Virtam kremui:
2 stiklinės pieno
3 v.š. cukraus
vanilinio cukraus
3 v.š. miltų
2 tryniai
100 g sviesto
2 stiklinės pieno
3 v.š. cukraus
vanilinio cukraus
3 v.š. miltų
2 tryniai
100 g sviesto
Viršutiniam grietinėlės sluoksniui:
500 ml grietinėlės
cukraus pagal poreikį
citrinos sulčių pagal poreikį
1 a.š. želatinos
500 ml grietinėlės
cukraus pagal poreikį
citrinos sulčių pagal poreikį
1 a.š. želatinos
Viršaus pabarstymui :
kakavos miltelių, tarkuoto šokolado arba šokoladinių sausainių trupinių.
kakavos miltelių, tarkuoto šokolado arba šokoladinių sausainių trupinių.
Naudojau indą 26x21 cm
Gaminimas :
1.Pasigaminame braškių želė:
Želatiną išbrinkiname vandenyje .Vandens 3 kart daugiau nei želatinos.Išbrinkintą želatiną ištirpiname ant garų.Pravėsusią želatiną silpna srovele pilame į braškių masę ir išmaišome.Pasirenkame indą į kurį sluoksniuosime pyragą.Indą išklojame maistine plevele ir supilame braškių masę.Dedame į šaldytuvą gerai sustingti.Geriausiai tai daryti iš vakaro.
Gaminimas :
1.Pasigaminame braškių želė:
Želatiną išbrinkiname vandenyje .Vandens 3 kart daugiau nei želatinos.Išbrinkintą želatiną ištirpiname ant garų.Pravėsusią želatiną silpna srovele pilame į braškių masę ir išmaišome.Pasirenkame indą į kurį sluoksniuosime pyragą.Indą išklojame maistine plevele ir supilame braškių masę.Dedame į šaldytuvą gerai sustingti.Geriausiai tai daryti iš vakaro.
2.Virtam kremui :
Pusę stiklinės šalto pieno sumaišome su miltais.Trynius išplakame su cukrumi.Likusį pieną užviriname ir dedame gabaliukais smulkintą sviestą. Toliau sumaišome su miltų ir trynių mase.Dar kartą užviriname ir kaitiname kol masė sutirštės.Jeigu atsiras gumuliukų galite pasinaudoti blenderiu.Kremą atvėsiname.
Pusę stiklinės šalto pieno sumaišome su miltais.Trynius išplakame su cukrumi.Likusį pieną užviriname ir dedame gabaliukais smulkintą sviestą. Toliau sumaišome su miltų ir trynių mase.Dar kartą užviriname ir kaitiname kol masė sutirštės.Jeigu atsiras gumuliukų galite pasinaudoti blenderiu.Kremą atvėsiname.
3.Šaltą grietinėlę plakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Pilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną ir dar truputį paplakame kol masė gerai susijungs su želatina.Dedam į šaldytuvą ,kad kažkiek sustingtų ,bet ne iki galo.
4.Rududu išsukame su citrinos sultimis.
Viską pasiruošę galime pradėti sluoksniuoti pyragą.Sausainių smulkinti nereikia.
Viską pasiruošę galime pradėti sluoksniuoti pyragą.Sausainių smulkinti nereikia.
1 sluoksnis šokoladiniai sausainiai .
2 sluoksnis Rududu
3 sluoksnis pusė kiekio šviesių sausainių ir pusė kiekio virto kremo
4 sluoksnyje klojame vientisą lakštą braškių želės
5 sluoksnis kita pusė virto kremo
6 sluoksnis likusė pusė šviesių sausainių
7 sluoksnisplakta grietinėlė
Viršų barstome šokoladinių sausainių trupiniais arba kitais jūsų pasirinktais pabarstais.
Paruoštą pyragą dedam į šaldytuvą sustingti.Geriausiai laikyti per naktį.
Rezultatas vertas pastangų 😊
Skaniausi linkėjimai ,
Rita
2 sluoksnis Rududu
3 sluoksnis pusė kiekio šviesių sausainių ir pusė kiekio virto kremo
4 sluoksnyje klojame vientisą lakštą braškių želės
5 sluoksnis kita pusė virto kremo
6 sluoksnis likusė pusė šviesių sausainių
7 sluoksnisplakta grietinėlė
Viršų barstome šokoladinių sausainių trupiniais arba kitais jūsų pasirinktais pabarstais.
Paruoštą pyragą dedam į šaldytuvą sustingti.Geriausiai laikyti per naktį.
Rezultatas vertas pastangų 😊
Skaniausi linkėjimai ,
Rita
o ar galima butu grietinele pakeisti mascarponesuriu ? ar reiktu deti i ji ? ar sustingti deti grietinele reikia i forma kad iskart uzdeti sluoksni ar paskui su saukstu ji kabinsime ir lyginsime dedami sluoksni ant torto ? :)
AtsakytiPanaikintiManau vien Mascarponės sūrio kremas būtų per riebu ,maišyčiau su grietinėle ,bet mano nuomone čia jo kaip ir nereikia ,nes tortuke ir taip daug riebumo ;) Sausainius klojame į formą ,ir tada iš eilės tepame kremo sluoksnius ,ir dedame į šaldytuvą sustingti :)
AtsakytiPanaikintiGal galite parašyti kokio dydžio formą naudojate tokiam kiekiui produktų , kuris yra recepte? :)
AtsakytiPanaikintiNaudojau indą 26x21 cm.
AtsakytiPanaikintiO žele jau tiesiog uždedam jau sustingusia,istisa gabala ar kaip?
AtsakytiPanaikintiTaip kaip parašyta : klojame braškių želė ;) žinoma visą vientisą gabalą ,viskas labai paprasta :) Neužpilsite nesustingusios, teisingai ? nutekėtų per šonus ir braškių liktų tik pėdsakai :)
AtsakytiPanaikinti